diumenge, 13 de desembre de 2009

Crònica del 13D

El resultat final ha estat d’un total de 842 vots. D’aquets 2 vots nuls, 23 en blanc, 49 no i 768 sí. En percentatges són un 0,24%, 2,73%, 5,82% i 91,21% respectivament. I la participació d'un 27,18%.


Sant Pere de Vilamajor ha viscut una jornada del 13D amb una participació fluctuant però constant que ha tingut moments de màxima afluència al matí amb cues que s’han mantingut entre les 11 i les 13 del migdia.


Els gegants locals, Alfons I i Loreto han custodiat l’entrada del col·legi electoral, situat al carrer Sant Nonet.


Durant tot el matí l’afluència al col·legi electoral ha estat notable i s’han creat cues de persones que volien exercir el seu dret a vot. Els carrers de Sant Pere de Vilamajor han mostrat un aspecte festiu amb molta gent passejant pel carrer i gaudint de les diferents activitats que s’han organitzat per a la diada d’avui, com diverses activitats pels més menuts i també animació pels més grans.


A les 10 del matí han arribat a Sant Pere de Vilamajor els observadors internacionals Patrice Bourgeois i Galder Olibares, del Quèbec i el País Basc respectivament. Ambdós han estat acompanyats en tot moment per membres de Sant Pere Decideix. Els observadors han pogut conèixer de primera mà la marxa de la consulta popular i aprofitar per a visitar el municipi.


Els observadors internacionals Patrice Bourgeois i Galder Olibares, del Quèbec i el País Basc, han compartit la seva visió de la jornada, donant una perspectiva global la qual dóna una valoració extremadament positiva a la consulta popular catalana, tant pel que fa al rigor amb què s’ha organitzat, com per la implicació del poble en tots els preparatius i coordinació del 13D, aportant els recursos humans i econòmics per fer-lo possible.


Al recinte situat davant de l’ajuntament s’hi han durant tot el dia, actuacions musicals, de teatre i un dinar popular amb més de 200 persones.


Sant Pere de Vilamajor Decideix valora com un èxit la resposta a la convocatòria a urnes i a la participació a tots els actes que ha organitzat per a la jornada del 13D.


Sant Pere de Vilamajor Decideix valora també positivament que aquesta és la primera experiència de consulta popular impulsada al municipi des de la societat civil i sense comptar amb els mitjans d’unes eleccions o referèndum institucionalitzat. Mobilitzar 842 electors, per tant, és un gran èxit i suposa un pas endavant per a la reivindicació del dret a decidir del nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.