diumenge, 25 d’octubre del 2009

100 municipis faran la Consulta sobre la Independència el 13 de desembre



Ahir dissabte a Arenys de Munt, 457 assistents que formaven part de 110 Comissions Organitzadores Locals, entre elles Sant Pere de Vilamajor Decideix, i de 30 entitats comarcals i nacionals van aprovar el llistat dels 100 municipis que portaran a terme la consulta el 13 de desembre. La massiva assistència representa un èxit sense precedents i la consolidació definitiva de la Coordinadora per la Consulta sobre la independència.

També es van aprovar els objectius de la consulta sobre la independència:

1. La Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana que s’organitzarà a molts municipis de la nostra nació té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol i l’estat francès.

2. Quan es consideri acomplert aquest primer objectiu, el Consell Plenari de la Coordinadora impulsarà la convocatòria d’un referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics. Si la independència fos proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindrà un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació d’independència. I l’aprofundiment dels mecanismes de democràcia directa, especialment als municipis.

3. Tot aquest procés es fonamenta en l’autoorganització de la societat civil i en l’autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en el futur, seran la base sobre la qual s’ha d’apuntalar i defensar democràticament el procés d’independència de la nació catalana que ara comença

4. Aconseguir la màxima participació en totes les consultes que es portin a terme.

Finalment, el Consell Plenari ha ratificat la Comissió Tècnica Nacional que quedarà oberta a totes les persones que hi vulguin participar.

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Dimarts dia 20-10-09 a les 21:00 hores al Pi Novell


Dimarts dia 20 d'octubre a les 21:00 hores al Pi Novell ens reunirem, per organitzar les diferents comissions i omplir la fitxa local.


diumenge, 18 d’octubre del 2009

Presentació de la coordinadora


Més de cent veïns de Sant Pere de Vilamajor van respondre a la crida de la Coordinadora Independentista d’aquest municipi, en assistir a l’acte de presentació de l’entitat, celebrat el vespre del dissabte 17 d’octubre a la Rectoria.

A l’acte, que segueix l’exemple d’Arenys de Munt, es va constituir la Comissió ciutadana encarregada d’organitzar el referèndum a Sant Pere de Vilamajor, previst per al 13 de desembre.

Els organitzadors van voler fer present el testimoni de tres generacions, a través de la veu de l’Hug Luchetti, l’Ignasi Planas i Francesc Escarmís, tots tres veïns de Sant Pere, i fer evident que el moviment popular que s’està estenen arreu de la nació catalana, amb l’organització de consultes populars, respon a la voluntat del poble català a fer valdre el seu dret a manifestar-se democràticament i decidir llliurament i amb responsabilitat el seu futur.

Mònica Sabata, coneguda per la seva activa participació durant anys en els moviments per l'autodeterminació, va participar en l’acte amb un parlament on va remarcar la importància que l’organització civil es mantingui més enllà del 14 de desembre, per a futures consultes populars, i que la fita sigui la màxima participació, independentment de la tendència de vot.


Coordinadora Independentista de Sant Pere de Vilamajor
17 d’octubre de 2009

divendres, 16 d’octubre del 2009

Aprovada la moció presentada per la Coordinadora

Avui divendres 16 d’octubre s’ha realitzat un ple extraordinari a l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor convocat per a ser aprovada la moció presentada per la Coordinadora Independentista de Sant Pere de Vilamajor per poder sotmetre a consulta popular la següent pregunta:

"Està a favor que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, lliure, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?".

La moció, després de la intervenció dels diferents portantveus s’ha aprovat per 2 vots en contra (PSC, PP) i 8 a favor (la resta de forces polítiques). Les intervencions favorables han girat en la defensa al dret a decidir i a que el poble sigui escoltat com a acte democràtic. Per contra, les intervencions del PP i el PSC s’han centrat en la inoportunitat d’una consulta popular pel fet de no ser vinculant i per una suposada despesa. Davant d’aquest fet, diversos regidors han decidit renunciar al salari que perceben per l’assistència al ple. Així doncs, el procés per a la consulta popular a Sant Pere de Vilamajor segueix endavant amb el suport del ple municipal. La pròxima cita serà demà dissabte a les 19h davant de l’edifici de La rectoria, amb la presentació d’aquesta iniciativa popular i la creació de la comissió organitzadora.

dimecres, 14 d’octubre del 2009

Nota de Premsa

NOTA DE PREMSA.

L’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ha convocat un Ple extraordinari per al divendres 16 d’octubre de 2009, a les 12 del migdia, a l’efecte d’aprovar la moció presentada per a Coordinadora Independentista de Sant Pere de Vilamajor amb el següent contingut:
Proposem a tots els grups municipals que formen el present Consistori l’aprovació en el Ple municipal de la següent moció:

“1.- L’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor dóna suport a la proposta de la Coordinadora Independentista de Sant Pere de Vilamajor de sotmetre a consulta popular a la població d’aquest municipi a l’efecte que es determini sobre la següent qüestió:
Està a favor que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, lliure, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?”

La urgència del Ple es deriva del fet que precisament el dia després, dissabte 17, amb inici a les 19’00 i final a les 20’00, a la Rectoria de Sant Pere de Vilamajor, la Coordinadora Independentista ja havia convocat tot el poble a la presentació del projecte de Consulta popular que, seguint l’exemple d’Arenys de Munt, es realitzarà a Sant Pere de Vilamajor el proper dia 13 de desembre de 2009.

La Coordinadora ja havia manifestat la seva intenció de tirar endavant la Consulta tant si es tenia el suport del Ple municipal com si no, si be es reconeix la Convocatòria del Ple i el que es considera segura aprovació de la moció, com una molt bona notícia pel projecte, per la qual cosa mostra la seva satisfacció.

L’acte de presentació comptarà amb els parlaments de diverses persones del poble com Mercè Prat, Angi Garcia, Hug Luchetti, Ignasi Planas, Francesc Escarmís o Eduard Perna, així com la convidada Mònica Sabata, qui va ser portaveu nacional de la Plataforma pel Dret a Decidir. En aquest acte es constituirà la Comissió organitzadora de la Consulta.

dijous, 8 d’octubre del 2009

Finalment la moció no es va poder presentar.

En el ple municipal del dia 1 d'octubre, finalment no es va presentar la moció per la consulta per la Independència.
Degut a una picabaralla entre l'Alcalde i la regidora d'ERC, aquesta va ser expulsada del ple. En suport a la regidora van marxar tots els partits de l'oposició en bloc.
El resultat va ser no presentar la moció que havia entrat per instància municipal la coordinadora.
Com vam fer constar en el torn de precs i preguntes, la coordinadora seguirà treballant per poder fer la consulta per la Independència, amb moció o sense moció, amb els polítics o sense ells.