diumenge, 25 d’octubre del 2009

100 municipis faran la Consulta sobre la Independència el 13 de desembre



Ahir dissabte a Arenys de Munt, 457 assistents que formaven part de 110 Comissions Organitzadores Locals, entre elles Sant Pere de Vilamajor Decideix, i de 30 entitats comarcals i nacionals van aprovar el llistat dels 100 municipis que portaran a terme la consulta el 13 de desembre. La massiva assistència representa un èxit sense precedents i la consolidació definitiva de la Coordinadora per la Consulta sobre la independència.

També es van aprovar els objectius de la consulta sobre la independència:

1. La Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana que s’organitzarà a molts municipis de la nostra nació té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol i l’estat francès.

2. Quan es consideri acomplert aquest primer objectiu, el Consell Plenari de la Coordinadora impulsarà la convocatòria d’un referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics. Si la independència fos proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindrà un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació d’independència. I l’aprofundiment dels mecanismes de democràcia directa, especialment als municipis.

3. Tot aquest procés es fonamenta en l’autoorganització de la societat civil i en l’autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en el futur, seran la base sobre la qual s’ha d’apuntalar i defensar democràticament el procés d’independència de la nació catalana que ara comença

4. Aconseguir la màxima participació en totes les consultes que es portin a terme.

Finalment, el Consell Plenari ha ratificat la Comissió Tècnica Nacional que quedarà oberta a totes les persones que hi vulguin participar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.