dilluns, 14 de desembre del 2009

Brindis final del 13D

Després d'un dia intens de treball, el brindis final per la bona feina feta.

diumenge, 13 de desembre del 2009

RESULTATS FINALS

Padró: 3029
Vots emesos: 842
Nuls: 2 (0.24%)
Blanc: 23 (2,73%)
No: 49 (5,82)
Sí: 768 (91,21%)
Participació: 27,18%

Crònica del 13D

El resultat final ha estat d’un total de 842 vots. D’aquets 2 vots nuls, 23 en blanc, 49 no i 768 sí. En percentatges són un 0,24%, 2,73%, 5,82% i 91,21% respectivament. I la participació d'un 27,18%.


Sant Pere de Vilamajor ha viscut una jornada del 13D amb una participació fluctuant però constant que ha tingut moments de màxima afluència al matí amb cues que s’han mantingut entre les 11 i les 13 del migdia.


Els gegants locals, Alfons I i Loreto han custodiat l’entrada del col·legi electoral, situat al carrer Sant Nonet.


Durant tot el matí l’afluència al col·legi electoral ha estat notable i s’han creat cues de persones que volien exercir el seu dret a vot. Els carrers de Sant Pere de Vilamajor han mostrat un aspecte festiu amb molta gent passejant pel carrer i gaudint de les diferents activitats que s’han organitzat per a la diada d’avui, com diverses activitats pels més menuts i també animació pels més grans.


A les 10 del matí han arribat a Sant Pere de Vilamajor els observadors internacionals Patrice Bourgeois i Galder Olibares, del Quèbec i el País Basc respectivament. Ambdós han estat acompanyats en tot moment per membres de Sant Pere Decideix. Els observadors han pogut conèixer de primera mà la marxa de la consulta popular i aprofitar per a visitar el municipi.


Els observadors internacionals Patrice Bourgeois i Galder Olibares, del Quèbec i el País Basc, han compartit la seva visió de la jornada, donant una perspectiva global la qual dóna una valoració extremadament positiva a la consulta popular catalana, tant pel que fa al rigor amb què s’ha organitzat, com per la implicació del poble en tots els preparatius i coordinació del 13D, aportant els recursos humans i econòmics per fer-lo possible.


Al recinte situat davant de l’ajuntament s’hi han durant tot el dia, actuacions musicals, de teatre i un dinar popular amb més de 200 persones.


Sant Pere de Vilamajor Decideix valora com un èxit la resposta a la convocatòria a urnes i a la participació a tots els actes que ha organitzat per a la jornada del 13D.


Sant Pere de Vilamajor Decideix valora també positivament que aquesta és la primera experiència de consulta popular impulsada al municipi des de la societat civil i sense comptar amb els mitjans d’unes eleccions o referèndum institucionalitzat. Mobilitzar 842 electors, per tant, és un gran èxit i suposa un pas endavant per a la reivindicació del dret a decidir del nostre poble.

divendres, 11 de desembre del 2009

Programació dia 13D

Degut a la previsió meteorològica, tots els actes lúdics, és faràn a la carpa municipal i els seus voltants.

Observadors internacionals a Sant Pere de Vilamajor

La jornada del 13D comptarem amb la presència de dos observadors internacionals al municipi, que s'ocuparan de validar la marxa de les consultes populars a diversos pobles del Vallès Oriental. Els observadors són:

Patrice Bourgeois membre del Reseau de Resistance du Qebecois i director del diari "Le Quebecois", acompanyat per dos periodistes més.

Galder Olibares Alcalde de Igorre, Bizkaia.

dijous, 10 de desembre del 2009

Acte de Vot anticipat extraordinari


Ahir dia 09-12-09, membres de la junta de SPVDECIDEIX, van apropar-se a l'Hospital General per tal de que el nostre portaveu, que és troba ingressat, pogués fer el vot anticipat, en total ahir van votar anticipadament tres persones.
Ja tenim 35 vots anticipats i esperem que aquest dissabte al mercat de Sant Pere recollim uns quants més.
Des de la Junta animem a tothom a participar, votant en la consulta, ja sigui via vot anticipat o el mateix dia 13 de Desembre.
Tots els membres de la junta envien molts ànims, petons, abraçades i energia positiva, al nostre portaveu per tal de superar la seva malaltia, tots estem amb tu.
!!!PIT I CO.... FORÇA COMPANY!!!

dimecres, 9 de desembre del 2009

Acte de presentació, Vallés Oriental Decideix





Ahir dia 8-12-09, és va fer la presentació de Vallés Oriental Decideix. Just abans del debat que organitzava Cardedeu decideix, és va convocar una roda de premsa per fer la presentació als mitjans de comunicació.
Des d'aquest bloc agraïm l'oportunitat que ens han donat des de Cardedeu per donar a conèixer les consultes que és fan al Vallés Oriental.

dilluns, 7 de desembre del 2009

Vallès Oriental Decideix es presenta en públic

Moltes poblacions del Vallès Oriental ja tenen en marxa les seves consultes. Algunes la celebraran el proper 13 de desembre (Cardedeu, Sant Celoni, Les Franqueses, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor). D’altres, treballen amb les dates del 28 de febrer i 25 d’abril de 2010. Per contribuir a la bona marxa de totes aquestes consultes, i les que s’hi puguin afegir, s’ha creat Vallès Oriental Decideix.

La posada en marxa de Vallès Oriental Decideix s’ha fet durant els darrers dies i pretén agrupar voluntaris i voluntàries que desitgin col•laborar, contribuir a la comunicació i fomentar l’aprenentatge del procés de les consultes.

Vallès Oriental Decideix es presentarà dimarts 8 de desembre a les 20 h a Vil•la Paquita de Cardedeu. Hi participaran representants de totes les vil•les que organitzen consultes al Vallès Oriental i hi tindran un paper destacat les que les celebraran el proper 13 de desembre.



Just finalitzada la roda de premsa, s’iniciarà un acte organitzat per la Plataforma Cardedeu Decideix amb el títol “Independència. Sí / No”. Hi intervindran Montserrat Nebrera i Vicent Sanchis i es durà a terme al Centre Cultural de Cardedeu.

Adjunt trobareu el mapa de localització dels dos espais i el cartell de l’acte públic.

On votar el 13 de Desembre

COL·LEGI ELECTORAL

Diumenge 13 de Desembre de 09.00 a 20.00 hores podreu exercir el vostre dret a vot al col·legi electoral ubicat a l’avinguda Sant Nonet nº 9.

Al col·legi electoral hi podreu trobar tot el necessari per votar. Sobres de votació i paperetes de vot amb el SÍ, NO i en BLANC a la pregunta:

"Està a favor que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, lliure, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?"

Pot votar tothom major de 16 anys empadronat a Sant Pere de Vilamajor, independentment quina sigui la seva nacionalitat.

Els votants hauran d’acreditar la seva identitat i la residència habitual a la localitat.

1. La identitat s’acreditarà amb algun dels següents documents:

• Document d’identitat (DNI) , carnet de conduir o passaport.
• Document d’Identificació d’Estrangers per als residents estrangers.
• Document d’identitat de cada país d’origen dels residents de la UE.
• Pels estrangers empadronats sense permís de residència, el passaport del país d’origen.

2. Acreditació de la residència:

En cas que en el document d’identificació consti un domicili diferent del de la població on es vota on està empadronat, s’haurà d’acreditar la residència presentant un certificat d’empadronament lliurat per l’Ajuntament.

Reflexions sobre la independència a Les Faldes de Montseny

L’acte celebrat aquest dissabte 6 de desembre al barri de Sant Pere de Vilamajor de Les Faldes del Montseny per la plataforma promotora de la consulta popular va aplegar una setantena de persones que pogueren escoltar diferents punts de vista entorn el debat sobre la independència de la nació catalana.


Un representant del Cercle Català de Negocis explicà als assistents el benefici que suposaria des d’una perspectiva econòmica tenir un estat propi. Segons diferents estudis, 12000 euros per família i any marxen del principat i no retornen. Per altra banda, sense l’actual espoli fiscal es podrien millorar les polítiques social que es traduirien en l’augment de la partida pressupostaria per a beques universitàries, pensions, habitatge de protecció oficial, llei de la dependència o infraestructures entre d’altres.


El periodista i escriptor Víctor Alexandre i David Vinyals, de la coordinadora nacional per la consulta popular, van destacar que aquest procés que s’ha iniciat recau en la força del poble català, que aquest està superant als partits i les lleis espanyoles i no te aturador.



L’acte va ser acompanyat per la música del compositor Joan Sanmartí i finalitzà amb la intervenció de diferents persones del públic i un refrigeri per a tots els assistents. Diverses persones ja van poder votar en l’oficina de vot anticipat que s’instal•là en el mateix Local Social de Les Faldes.

dimarts, 1 de desembre del 2009

Acte de Campanya a Les Faldes



Aquest dissabte 5 de Desembre a les 12 del migdia al Local Social de les Faldes del Montseny realitzem l'acte de campanya "Música per reflexionar, reflexionar per decidir".

En l'acte hi intervindran el periodista i escriptor Victor Alexandre, un representant del Cercle Català de Negocis i el músic Joan Sanmartí.

Al finalitzar l'acte podrem gaudir d'un refrigeri i es podrà votar a l'oficina de vot anticipat.

No pots votar el 13D? Vota anticipadament!

OFICINA DEL VOT ANTICIPAT


Totes aquelles persones que ho desitgin o que, per la raó que sigui, no puguin votar el dia 13 de desembre, poden fer-ho adreçant-se els següents dies a les oficines mòbils de la Coordinadora de Sant Pere de Vilamajor decideix:


  • Dissabte 5 de desembre a l’acte que es realitzarà al local social de les Faldes, horari de 10 a 14 hores.
  • Diumenge 6 de desembre al mercat de Sant Antoni, horari de 10 a 14 hores.
  • Dissabte 12 de desembre al mercat de Sant Pere, horari de 10 a 14 hores.


Us recordem que pot votar tothom major de 16 anys empadronat a Sant Pere de Vilamajor, Independentment de la seva nacionalitat. Els votants hauran d’acreditar la seva identitat i la residència habitual a la localitat.


1. La identitat s’acreditarà amb algun dels següents documents:


• Document d’identitat (DNI) , carnet de conduir o passaport.

• Document d’Identificació d’Estrangers per als residents estrangers.

• Document d’identitat de cada país d’origen dels residents de la UE.

• Pels estrangers empadronats sense permís de residència, el passaport del país d’origen.


2. Acreditació de la residència:


En cas que en el document d’identificació consti un domicili diferent del de la població on es vota on està empadronat, s’haurà d’acreditar la residència presentant un certificat d’empadronament lliurat per l’Ajuntament.