dimecres, 30 de setembre del 2009

La moció sobre la consulta per la independéncia es presenta dijous 01-10-09

En la celebració del proper ple municipal, dijous 01-10-09, es presentarà la moció sobre la consulta per la independéncia, presentada mitjançant instància per la Coordinadora Independentista de Sant Pere de Vilamajor.

dilluns, 21 de setembre del 2009

Referèndum per la Independència

COMUNICAT DE PREMSA.

SANT PERE DE VILAMAJOR (VALLÈS ORIENTAL).

19’30 HORES. DIUMENGE 20/09/2009.

ES CONSTITUEIX LA COORDINADORA INDEPENDENTISTA DE SANT PERE DE VILAMAJOR AMB L’OBJECTIU DE CELEBRAR UN REFERÈNDUM PEL DRET A L’AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA.

A l’efecte d’impulsar a Sant Pere de Vilamajor la consulta popular o referèndum relatiu al dret a l’autodeterminació de Catalunya, s’ha constituït la Coordinadora Independentista del poble, que ha designat com a portaveu a l’Eduard Perna.

La Coordinadora neix amb un doble objectiu, primer el de sumar totes les voluntats independentistes de la població, superant les actituds de confrontament entre partits, i en segon lloc a l’efecte d’impulsar i organitzar, seguint el model d’Arenys de Munt, la consulta popular que permeti sotmetre a la consideració dels ciutadans i ciutadanes de Sant Pere de Vilamajor, si estan o no “a favor que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, lliure, democràtic i social, integrat a la Unió Europea”.

Un primer objectiu immediat és també aconseguir el suport del Ple municipal de Sant Pere de Vilamajor, per la qual cosa la Coordinadora ha presentat una sol•licitud a l’Ajuntament a l’efecte que el proper Ple aprovi la següent moció:

“El Ple de l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor manifesta:

I.- Que Catalunya és una nació i com a tal ostenta el dret a la seva pròpia autodeterminació.

II.- Que en conseqüència els ciutadans i ciutadanes de Catalunya han de poder exercir el seu dret democràtic a determinar lliurement el seu futur com a poble.

En base a aquests fonaments es pren el següent acord:

1.- L’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor dóna suport a la proposta de la “Coordinadora Independentista de Sant Pere de Vilamajor” de sotmetre a consulta popular a la població d’aquest municipi a l’efecte que es determini sobre la següent qüestió:

“Està a favor que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, lliure, democràtic i social, integrat a la unió europea?”

La Coordinadora té plena confiança que aquesta moció comptarà amb l’aprovació molt majoritària del Ple municipal.

Properament es convocarà una presentació de la Coordinadora a tota la població de Sant Pere.